SAJTÓKÖZLEMÉNY 

 

Világszínvonalú orvosi berendezés fejlesztésének, gyártásának és értékesítésének komplex technológiai innovációja a DIGITERM Kft.-nél.  

     


A Digiterm Kft. 2011. júliusában nyújtott be pályázatot az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiírására. A 221 394 489 forint összköltségű projektet 2011. novemberében 99 627 520 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítették, melyből korszerű irodaépület és gyártócsarnok kialakítására is sor kerülhetett.

 

A pályázat keretében kifejlesztett DiaCare dialízisszék a legújabb medikai trendeknek megfelelő, ergonómiai és design szempontok szerint optimalizált termék, amely a felhasználói igényeknek megfelelően modulárisan állítható össze.


A színvonalasan felújított, 1000 m2-es irodaépületben fejlesztő laboratórium, bemutatóterem, valamint az értékesítés, pénzügy, anyaggazdálkodás helyiségei, dokumentumtárak és szociális helyiségek kaptak helyet. 


A 2600 m2 összterületen kialakított gyártócsarnok 50%-os kapacitásbővítést tesz lehetővé, amelyben az elektronikai és végszerelő üzem mellett precíziós hegesztőműhely,  lakatosüzem, valamint magasraktárak is létesültek. 

Az optimális működést korszerű informatikai, valamint fűtési és hűtési rendszerek biztosítják.


A bevezetett 13 felhasználós SAP Business One vállalatirányítási rendszer átfogó megoldást jelent a cég üzleti folyamatainak naprakész irányítására. 

A Lean rendszerű húzó készlet-gazdálkodás támogatására univerzális magasraktári kalodás tárolórendszer került kiépítésre. A termékfejlesztéssel párhuzamosan sor került a DiaCare termékcsalád márkaarculatának kialakítására, valamint disztribútoraink támogatására idegennyelvű marketinganyagok és online prezentációs anyagok készültek. 


A projekt megvalósításának kezdete 2011. július 22., befejezésének napja pedig 2013. február 22.


A beruházásnak köszönhetően nemcsak egy innovatív, új termékcsalád első prototípusának kifejlesztése történt, hanem a minőségi sorozatgyártáshoz szükséges infrastruktúra, valamint az értékesítést és a hatékony működést segítő vállalatirányítási rendszer is kialakításra került.